Срібні призери міжнародного конкурсу отримали свої відзнаки в головному технічному залі України

19 жовтня 2017 року в залі вченої ради НТУУ “КПІ” відбулася церемонія нагородження переможців 15-го Міжнародного конкурса “Майбутні Аси Цифрового Машинобудування”.


Професор кафедри Кроль Олег Соломонович та студент Фіронов Денис на запрошення ТОВ “Інформаційні технології САПР” взяли участь у семінарі “PLM · Впровадження · Результат”, в рамках якого відбулася процедура нагородження.

Раніше проект «4-х вісний обробний центр ОЦ5В», виконаний Денисом Фіроновим під керівництвом проф. Кроля,  завоював срібну медаль в найпрестижнішій “важкій” ваговій категорії (понад 1000 3D-моделей в складенні).

Розроблена в інтегрованої САПР КОМПАС-3D тривимірна модель обробного центру ОЦ5В свердлильно-фрезерно-розточувального типу містить 2500 моделей деталей і зборок. Цей ОЦ працює з комбінованим пристроєм числового программното управління і оснащений системами автоматичної заміни заготовок і автоматичної зміни інструменту. Він призначений для комплексної обробки особливо складних корпусних деталей і здатний працювати як в індивідуальному режимі, так і в складі ГВС.

При створенні 3D-моделі ОЦ5В студент Фіронов Д.В. широко використовував набори прикладних програм, такі як «Вали і механічні передачі», «Матеріали та Сортамент» і багато інших. Сучасний проект ОЦ орієнтувався на спеціалізоване геометричне ядро ​​тривимірного моделювання, яке різко підвищує продуктивність праці конструктора. Для створення фотореалістичного зображення та подання проекту майбутньому замовнику був використаний інструментарій рендеринга і засоби анімаційного представлення основних вузлів обробного центру.

Організаторами міжнародного конкурсу 3D-проект Дениса Фіронова визнаний як один з найбільш цікавих і професійно виконаних.

Учасники семінару подивилися новинки і дізналися, якого результату можна досягти за допомогою нових версій програмних продуктів.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.