Відійшов у вічність Модестов Василь Борисович

МОДЕСТОВ ВАСИЛЬ БОРИСОВИЧ

27.04.1952-18.10.2021

 

На 70-му році життя відійшов у вічність Модестов Василь Борисович, кандидат технічних наук, доцент кафедри машинобудування та прикладної механіки.

Трудовий шлях Василя Борисовича розпочався у 1974 році в Сєвєродонецькому філіалі НДІХіммаша спочатку на посаді інженера-конструктора, потім старшого наукового співробітника відділу змішувального обладнання. Протягом 20 років Василь Боисович займався дослідженням та розробкою змішувачів. Широкий набутий матеріал став основою для майбутньої дисертаційної роботи. Результати його наукових досліджень з розроблення моделей і методів оцінки змішувачів для сипких матеріалів стали значним внеском у скарбницю досягнень українських вчених-механіків.

З 1995 року працював в Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля.

Василь Борисович є автором багатьох наукових праць, зокрема 30 статей у фахових журналах,  15 науково-методичних посібників, авторських свідоцтв та патентів. До останнього подиху працював з молоддю, прищеплював їм не тільки наукові знання але й життєву мудрість, організованість та наполегливість  В 2011 році була видана монографія «Смесители сыпучих и пастоообразных материалов», де наведені теоретичні та експериментальні дані досліджень змішувачів, надані рекомендації стосовно конструкцій змішувачів.

У нашій пам’яті назавжди збережеться світлий образ Василя Борисовича як людини щирої, доброзичливої, повністю відданої справі утвердження і розвитку української науки а його життєвий шлях і вагомий доробок буде прикладом для прийдешніх поколінь науковців.

Leave a Reply

Your email address will not be published.